THEATRO TRIORI 

VOOR EEN AVOND VOL TONEELPLEZIER

De voorstellingen van Theatro Triori 

Op deze pagina vind je meer informatie over de voorstellingen die Theatro Triori binnenkort speelt en al gespeeld heeft.  


2020 TROUPE 

Commedia Dell 'Arte 

In februari 2020 gaat Theatro Triori de vloer op met maskers! Met een twee keer zo grote groep spelers verplaatsten we ons deze productie in het theatergezelschap de Konfidulo uit Napels in de Gouden Eeuw. Dit is niet zomaar een theatergezelschap, maar een Troupe die comedia dell' arte speelt: fysiek theater uit Italië waarin maskers een belangrijke rol spelen. De maskers staan voor herkenbare eigenschappen van mensen en spelen allemaal hun eigen rol. In de voorstelling Troupe is het gezelschap Konfidulo in Amsterdam om op te treden. Daar wordt besloten dat ze gaan samensmelten met een andere groep Aliro. Dit zorgt voor de nodige onrust en intriges. Ondertussen spelen de Maskers hun eigen voorstelling vol list, bedrog en verwarring en moeten de spelers ervoor waken dat de maskers hen niet alleen fysiek maar ook mentaal overnemen. Troupe is een komische thriller of een huiveringwekkende komedie waarin niets lijkt wat het is. 

Tekst en regie: Anna Murton

Spelers: Anniek, Arthur, Anne-Marije, Alain, Annegriet, Patrick, Geeske, Anne-Fleur, Michiel, Suzanne, Stef, Shanti en Jentine

Theatro Triori speelt Troupe op: 

 • Vrijdag 7 februari 2020 om 20.00 uur in de International School te Hilversum.
 • Zaterdag 8 februari 2020 om 20.00 uur  in de Vuurvogel te Driebergen. UITVERKOCHT  
 • Zondag 16 februari 2020 om 14.30 uur in Het Torenlaantheater te Zeist. UITVERKOCHT

De toegangskaartjes zijn 8 euro per persoon.

2019 Assepoes 

Geschreven door Heleen Verburg

 • poster ASSEPOES
  poster ASSEPOES


Iedereen kent het verhaal van Assepoester. Dat sprookje over het meisje dat zich laat vernederen en onderdrukken door haar verschrikkelijke stiefzusjes en gemene stiefmoeder. Ze krijgt een mooie jurk van haar toverende Petemoei, gaat stiekem naar het bal, ontmoet de prins van haar dromen, vergeet de tijd en verliest haar schoen. De rest is geschiedenis. De voorstelling Assepoes die wij spelen in 2019, is ongeveer hetzelfde. Behalve dan dat Asspoes vooral haar eigen keuzes leert te maken omdat Petemoei niet zo goed kan toveren, waardoor er van alles mis gaat. En de prins, die is nogal zwijgzaam. Is dat eigenlijk wel een echt leuke man?  Misschien is zijn lakei wel een betere huwelijkspartner...We maken van het bekende sprookje een hedendaagse voorstelling, vol muziek, hilariteit, een beetje toverkunst en ontroerende momenten.  Kortom, kom gewoon kijken naar deze eigentijdse, grappige, muzikale en betoverende voorstelling. Een voorstelling die duidelijk maakt dat je je eigen dromen altijd moet volgen. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. 

Uitvoeringen op 5 april en 12 april 2019.

Regie: Shanti Koenen

Spelers: Anniek Vocke, Suzanne Hin, Geeske van Lunteren, Anne-Marije Fontein-Bijnsdorp, Mariëtte Barzilay, Jentine Halsema, Sytze de Groot, Michiel Kranendonk.

Muziek: Arrangementen: Bas Verheijden Uitvoering: Monique Fikse

Licht: Rogier van der Kruk2018 De Bloedbruiloft 

Geschreven voor F. Lorca.

 • Poster Bloedbruiloft(3MB) (3)
  Poster Bloedbruiloft(3MB) (3)


Het toneelstuk Bloedbruiloft speelt aan het begin van de 20e eeuw, op het platte land van Spanje. Vrouwen hoorden toen te trouwen en de rest van hun leven naar de muur te kijken en voor hen was er geen tijd voor plezier, laat staan voor liefde. Lucia wordt door haar arme vader uitgehuwelijkt aan Fernando, maar heeft haar hart al verpand aan Leonardo, een telg uit een familie die de vader en broer van Fernando vermoord heeft. Zij moet kiezen tussen haar verstand en gevoel. Durft zij haar hart te volgen? En welke consequenties hebben haar keuzes voor haar familie en voor haarzelf? Genoeg stof voor veel intriges, drama, ellende en prachtige Spaanse muziek, die ontroerend mooi gespeeld wordt door Armando op zijn gitaar.  

Regie: Shanti Koenen

Tekstbewerking: Shanti Koenen

Spelers: Anniek Vocke, Suzanne Hin, Geeske van Lunteren, Anne-Marije Fontein-Bijnsdorp, Jentine Halsema, Arthur Wolleswinkel, Patrick Defaix, Alain van den Berg, Michiel Kranendonk.

Muziek: Armando Espinoza

Licht: Anne Hardon


2017 Drie koninginnenspel

 • 30716625_1983947928524819_5401860950355607552_n
  30716625_1983947928524819_5401860950355607552_n

Eigenlijk is alles met dit stuk begonnen. Op de Vuurvogel in Driebergen werd al jaren het Oberufer Driekoningenspel opgevoerd voor de oudere kinderen van de school. Dit spel maakt deel uit van een drieluik (Paradijsspel, Kerstspel, Driekoningenspel, een bewerking van de middeleeuwse wagenspelen door Rudolf Steiner) en verbeeldt het Bijbelse verhaal over de aanbidding van het kindje Jesus door de Driekoningen, maar ook de gruwelijke kindermoord van Herodus. Een indringend dramatisch stuk dat jarenlang traditioneel opgevoerd werd met lange gewaden en rijmende tekst in een verzonnen oud Nederlands dialect. De ouders die al eerder met dit stuk meegespeeld hadden, besloten dat het stuk wel een opfrisbeurt kon gebruiken. De tekst was voor de meeste kinderen onbegrijpelijk, het spel te traag en niet spannend genoeg en vooral niet meer van deze tijd. Dus besloten deze enthousiaste ouders dat ze een nieuw, moderne bewerking zouden maken waarbij het oorspronkelijke beeld en de boodschap van het 100 jaar oude stuk overeind zouden blijven. Het werd het toneelstuk De drie koninginnen, want waarom zouden de wijzen uit het oosten geen vrouw mogen zijn? En een Engel kan toch ook heel goed door een man in een wit Elvispak gespeeld worden? Bovendien, lijkt Herodus eigenlijk niet heel erg op de huidige president van Amerika? Wat zou er eigenlijk gebeuren als Herodus niet op zijn troon zou zitten, maar in een bad vol druiven? De spelers herschreven de tekst in een voor de huidige jeugd begrijpelijke taal, schrapten de trage zingende rondgangen die de vaart uit het stuk haalden en goten een modern jasje over het hele spel heen. Maar de oerbeelden en de boodschap van het stuk bleven overeind. De kinderen vonden het prachtig. En ze begrepen waar het stuk over ging. Missie geslaagd. Na het succes van dit experiment besloten de spelers verder te gaan als Theatro Triori om zo samen nog meer plezier te kunnen beleven bij het creëren van een toneelstuk.  

Regie: Shanti Koenen

Tekstbewerking: alle spelers en regisseur

Spelers: Anniek Vocke, Suzanne Hin, Geeske van Lunteren, Anne-Marije Fontein-Bijnsdorp, Mariëtte Barzilay, Fiona Keppel, Jentine Halsema, Arthur Wolleswinkel, Patrick Defaix, Alain van den Berg, Michiel Kranendonk.

Muziek: spelers en regisseur

Licht: Anne Hardon